HockeyNews
PLUS

Karriären kan vara över för Junland: "Otroligt ledsen över detta"

(27351) Jonas Junland
Bildbyrån

Publicerad: 3 april 2023

FacebookXWhatsApp

Jonas Junlands säsong kantades av skador.
Nu är frågan om det blir något mer spel för LHC-kaptenen.
– Hur framtiden inom elitidrotten ser ut kan jag inte svara på i dagsläget, men det är som står klart är att jag idag inte kan delta i den ordinarie elitverksamheten, säger Junland i ett pressmeddelande.

Efter tre starka säsonger i Linköping mellan 2013 och 2016 lämnade Jonas Junland LHC för spel i Schweiz med Lausanne, där han gjorde tre och en halv säsong.

Därefter vände han tillbaka till Linköping igen under säsongen vintern 2020 och har sedan dess varit ett givet inslag i laguppställningen. Men nu är frågan hur, eller om, det blir några fler matcher för klubben.

Under måndagen meddelade nämligen backen att han kommer behöva fokusera på sin rehabilitering för att bli återställd efter en säsong med många skadekänningar, snarare än att starta upp en tuff försäsongsträning.

– På grund av en skada under säsongen som har varit, känner jag att det inte är möjligt för mig att vara med och bedriva en elitverksamhet tillsammans med de övriga spelarna i laget. Jag är otroligt ledsen över detta, men så som det ser ut just nu måste jag fokusera på rehabiliteringen och istället följa den rehabiliteringsplan som jag tillsammans med Linköping Hockey Clubs medicinska team arbetat fram. Hur framtiden inom elitidrotten ser ut kan jag inte svara på i dagsläget, men det är som står klart är att jag idag inte kan delta i den ordinarie elitverksamheten, säger Junland i ett pressmeddelande.

Sedan Junland återvände till Linköping under i januari 2020 från Lausanne har backen varit lagkapten för SHL-truppen och spelade 49 av lagets 52 matcher den gångna säsongen.

– Det här är ett tråkigt besked för oss i LHC då Jonas har varit en viktig del av Linköping Hockey Club i väldigt många år, såväl som spelare som ledare. Vi vet att han har smärta sedan en tid och trots detta ställt upp för klubben, vilket betyder oerhört mycket. Vi hoppas självklart att rehabiliteringen går så bra som möjligt. I dagsläget kan vi tyvärr inte räkna med Junland, skulle rehabiliteringen framgent gå bra och Jonas kommer tillbaka, då är det en bonus för oss, säger sportchefen Peter Jakobsson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!